Choklad Choklad Choklad, jag bara älskar denna kaka!
Brownie:
200 g choklad, mörk
250 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
Smält smöret, dra av från plattan och blanda i chokladen tills den smälter. Blanda ägg socker mjöl och blanda till sist i choklad/smörblandningen. Ta en form 20x30 och klä den med bakplåtspapper innan du häller i smeten. Grädda i 150 C i ca 30 min, gott när den är lite kladdig;-) Låt svalna.
Fudgeglasyr:
200 g choklad mörk
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
Smält smör och grädde, dra av plattan och blanda i chokladen. Sikta i florsocker. Bred ut över kakan och låt det svalna och stelna till i kylskåpet. Skär upp när den svalnat.
Man kan göra större bitar då blir det ca 20 st. Men ett annat tips är att göra småbitar och bjuda på, då kan man äta desto fler.Kan förvaras i frysen, den är dessvärre minst lika god att äta direkt därifrån...;-)
Tips: Gör en mindre sats och ta med som present när du blir bortbjuden, garanterat uppskattat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar