söndag 30 oktober 2011

DeliPaj

En grymt god paj med en massa läckra tillbehör!



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1,5 msk vatten ca
salt

Se till att få ihop en pajdeg, tryck ut den i en form och grädda i 250 C 10-12 min. Tryck ut degen så högt upp som möjligt mot kanten.
Om ni är många så gör 2 stycken i en långpanna. 

Innehållet:
1 burk paprika, grillad i olja
1 burk kronärtskocksbottnar
några soltorkade tomater
1 liten röd lök
1 dl parmesan, riven
1 dl lagrad ost typ Västerbotten
3 ägg
2 dl mjölk
salt
svartpeppar

Strimla paprikan, rödlöken och de soltokade tomaterna, dela bottnarna och fördela allt i pajskalet. Hiva på osten. Blanda ägg mjölk salt och peppar och häll över. In i ugnen i 200 C ca 25 min.

Garnering:
Salami av alla de slag
Parmaskinka/Serranoskinka
1 stor näve ruccola
1 dl oliver
Några halverade körsbärstomater
olja
salt
peppar

Överdriv med skinka/salami, rulla/struta ihop/vik och garnera pajen överfull med massa olika sorter. Kan ju faktiskt köpa några få skivor men många olika sorter i charken. Blanda ihop sallad oliver tomater med olja salt och peppar. Lägg upp salladen i en hög mitt på pajen. Servera.

Ser avancerat ut då man läser men är det absolut inte! Väldigt uppskattad paj!

Här serverad med Kronärtskocksröra, egengjord Tapenade, cocktailkapris, bröd och frökex. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar