torsdag 19 juli 2012

Rödbetskex med chevrékräm

12 dubbla kex
Tid: 30 min + 3 timmar i kylen

2 kokta rödbetor
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
60 g smör
1 dl riven parmesanost

Getostkräm:
500 g philadelphiaost
0,5 dl créme fraiche
200 g chevré eller annan getost
1 tsk honung
1 tsk salt
2 tsk svartpeppar

Koka rödbetorna mjuka och låt svalna. Riv, mixa eller mosa dom och rör/degkroka/matbereda ihop tillsammans med övriga ingredienser till en sammanhållen deg. Rulla till en rulle och plasta in. Lägg i kylen och vila i minst 3 timmar.
Värm ugnen till 200 C, skär upp rullen i centimetertjocka skivor som läggs på en plåt och in i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på plåten.
Mixa alla ingredienserna till krämen. Klicka ut på kexen och lägg på ännu ett kex som lock. Voilá!

Smaskiga, annorlunda och perfekta eftersom de kan förberedas dagen innan och bara slängas in i ugnen samma dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar