onsdag 9 december 2015

Egengjord glögg. Som även kan bli en julig bål.

2 l äppelmust
5 msk honung
5 st  kanelstänger
2,5 tsk kardemummakärnor, lätt stötta
2 tsk nejlikor
50 gram färsk ingefära, grovhackad
2 skalade och skivade clementiner 
Några chilis, jag använde torkade
5 kumquats i bitar
Några physalis, delade på mitten

Att garnera glasen/kannan med:
Äpple
Clementin, skala och skär i skivor
Kanelstänger


Koka upp äppelmusten med honung, chili, kanelstänger, kardemummakärnor, nejlikor, ingefära, kumquats, physalis och clementiner i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda under lock ca 20 min.

Sila av äppelmusten och häll upp den i en fin kanna. Tillsätt äppelskivor, clementinskivor och kanelstänger mm för att dekorera lite fint. 

(Jag lät glöggen stå och dra 2 dagar i kylskåp för att få extra starka smaker)

TIPS! Blanda den färdiga glöggen med mousserande vin så får du en kall och god dryck till minglet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar