torsdag 1 oktober 2015

Spenatsoppa (lchf)

En riktigt god soppa med ägg och bacon till om man så vill. 



Till ca 6 portioner
  1. 4 schalottenlökar
  2. 4 vitlöksklyftor
  3. 2 paket (á 450 g) fryst hackad spenat
  4. 2 grönsaksbuljongtärningar
  5. Salt
  6. Peppar
  7. Cayennepeppar
  8. 1 liter vatten
  9. 5 dl grädde
  10. 250 g mascarpone
  11. 6 kokta ägg
  12. 2 paket bacon, hårt stekta
  13. Ev ost till kexen

Lök och vitlök finhackas, fräs upp i smör. I med den frysta spenaten, höj upp värmen så den tinar. 
Häll sedan på vattnet och droppa ner buljongtärningarna, koka 10 minuter. 
Vispa ner grädden och mascarponen, i med kryddorna och smaka av. 

Servera med ägghalvor och bacon. 
Jag brukar även göra några ostskivor på 200 grader ugnen som knapriga kex vid sidan av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar