150 g smält smör
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Pepparkakskryddor efter smak, snåla inte
Florsocker att pudra över
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.
Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker, socker och rejält med pepparkakskryddor. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet.
Använd gärna en fyrkantig/avlång form (behöver alltså inte vara en traditionell rund), häll i kladdkakssmeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 8-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka man vill ha. Tiden kan variera mycket från ugn till ugn så känn av, desto kladdigare desto godare. Ofta är man för feg men våga ta ut tidigt.
Stansa ut hjärtan med pepparkaksformen då kakan svalnat, pudra över florsocker.
Ps. Det kommer bli kakdeg över då du stansat ut hjärtanen. Rör ihop den med glass så får du en riktigt god "hemmagjord" glass med smarriga kakbitar i ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar